Доналд Тръмп се подигра с Грета Тунберг в Туитър след емоционалната ѝ реч в Ню Йорк (видео)

24 Септември 2019
20 15562

Доналд Тръмп се подигра с Грета Тунберг в Туитър, след като 16-годишната екоактивистка осъди остро световните лидери за неспособността им да се борят с изменението на климата, пише Индипендънт.

 

„Откраднахте мечтите и детството ми“, каза шведската ученичка по време на реч на срещата на върха на ООН в понеделник. „Изправени сме пред масово изтребление и всичко, за което можете да говорите, са парите и приказките за икономически растеж. Как смеете?!"

 

ГРЕТА ТУНБЕРГ ЕМОЦИОНАЛНО КЪМ СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ: „ОТКРАДНАХТЕ МЕЧТИТЕ И ДЕТСТВОТО МИ!“ (ВИДЕО)

 

„Тя изглежда като едно много щастливо младо момиче, което очаква с нетърпение светло и прекрасно бъдеще. Толкова е приятно да се видим!“, каза г-н Тръмп, докато публикува клип от речта на тийнейджърката.

 

Не се очакваше президентът да присъства на срещата на върха в понеделник, но се появи за кратко, за да изслуша забележките на Ангела Меркел, преди да напусне, без да каже нищо.

73-годишният президент е скептик по отношение промяната на климата, наричайки я дори "китайска измама".

Той отмени политиките за намаляване на въглеродните емисии в САЩ и оттегли страната от Парижкото споразумение за климата.

 

Майкъл Блумбърг, специалният пратеник на ООН по климата, благодари на президента, че се е оттеглил. Той каза, че срещата на върха може да се окаже полезна, когато президентът привлича смях и аплодисменти от публиката.

 

Тунберг е номинирана за Нобелова награда за мир от законодатели в шведското правителство в знак на признание за усилията ѝ за борба с изменението на климата.

 

ДОНАЛД ТРЪМП СМЯТА, ЧЕ ЗАСЛУЖАВА НОБЕЛОВА НАГРАДА "ЗА МНОГО НЕЩА"

 

Вчера Тръмп заяви, че трябва да получи наградата "за много неща, ако я раздават справедливо".

 

Във видеото можете да видите как младата шведка гледа с гняв американският президент по време на появата му.

 

 

 

Източник: Индипендънт

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции