Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Доналд Туск обвини Борис Джонсън, че си играе с бъдещето на Европа
Доналд Туск обвини Борис Джонсън, че си играе с бъдещето на Европа
10-08-19
добавено
746
прегледа

ЕС и Лондон водят тежки преговори за избягване на Брекзит без споразумение на 31 октомври въз основа на проекта, представен миналата сряда от премиера Борис Джонсън. Председателят на Европейския съвет Доналд Туск призова Великобритания да каже какво иска да стане с Брекзит и обвини Джонсън, че играе "глупава игра".

 

БОРИС ДЖОНСЪН Е ОБВИНЕН В СЕКСУАЛНО ПОСЕГАТЕЛСТВО

 

 

"Борис Джонсън, залогът не е кой печели в някаква глупава игра на обвинения. Залогът е бъдещето на Европа и Великобритания, а също сигурността и интересите на хората", заяви Туск в Туитър, цитиран от The Independent. "Вие не искате сделка, не искате удължаване, не искате отмяна, quo vadis?", каза той, използвайки латинския израз, означаващ "къде отивате".

 

 

 

 

Говорителката на Европейската комисия Мина Андреева от своя страна подчерта, че позицията на Брюксел не се е променила. "Ние искаме сделка. Работим за сделка с Великобритания", заяви тя и добави, че техническите преговори продължават.

 

БОРИС ДЖОНСЪН УПОРИТО ПРИЗОВАВА ЕС ДА НЕ ОТЛАГА БРЕКЗИТ

 

Междувременно германският канцлер Ангела Меркел предупреди британския премиер, че е много малка вероятността да се постигне споразумение за Брекзит заради липсата на нови предложения на Лондон за Ирландия. Меркел е дала да се разбере, че по-скоро е малко вероятно да се стигне до сделка и че Европейският съюз има право да наложи вето върху напускането на митническия съюз от Великобритания, заявиха от канцеларията на Джонсън.

 

 

 

 

Германското правителство засега не е коментирало британското изявление. Говорителят на британската Лейбъристка партия за Брекзит Киър Стармър обвини консервативното правителство на Джонсън, че се опитва да саботира преговорите за излизането на Великобритания от ЕС. По думите му "Борис Джонсън никога няма да поеме отговорност за своя провал да представи вдъхваща доверие сделка".

 

 

 

Източник: The Independent