<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75018" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: С какво лекув...

Доналд Туск се подигра с Доналд Тръмп заради омаловажаването на Covid-19

06 Октомври 2020
0 742

Бившият председател на Европейския съвет Доналд Туск се подигра на Доналд Тръмп заради опита на американския президент да омаловажи опасността от коронавируса, пише Politico.

Тръмп се върна в Белия дом в понеделник вечер, въпреки че все още е болен от Covid-19. Обявявайки, че скоро ще бъде изписан, той написа в Twitter: “Не се страхувайте от коронавируса. Не го оставяйте да доминира над живота ви.”

Доналд Туск се подигра с Доналд Тръмп заради омаловажаването на Covid-19

Неговите коментари предизвикаха незабавна критика в САЩ, където над 200 000 души починаха от болестта.

Туск, който сега работи като лидер на дясноцентристката Европейска народна партия, каза във вторник сутрин: “Не се страхувайте от Covid-19. Страхувайте се от цинични властимащи, които разпространяват лъжи за него. Не им позволявайте да доминират над вашия живот “.

Оптимизмът на Тръмп относно коронавируса изглежда се корени в това, което той описа като „някои наистина страхотни лекарства и знания“, сравнявайки терапиите срещу Covid-19 с „чудеса, идващи от Бог“.

С какво лекуваха Тръмп, който излезе за 3 дни от болница с Covid-19

Докато е в болница, държавният глава получи серия от скъпи терапии, включително антивирусното лекарство ремдезивир, експериментална терапия с антитела и стероиден дексаметазон.

Източник: Politico

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции