<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70252" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Радев: Този р...

Дончев за записа с Борисов: възможно е да сме водили подобен разговор

30 Юли 2020
0 5882

“Лично аз не си го спомням да беше с чак толкова епитети и толкова цветен. Става въпрос за разговор преди две години и въпреки мощната ми памет, не мога нито да потвърдя, нито да отрека”,  заяви вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БНТ по повод изтеклия пореден запис, за който се твърди, че е е с гласа на премиера Борисов.

Записът бе разпространен в сряда и в него се чуват ругатни, вулгаризми и нецензурни реплики. В разговора между Борисов и Дончев, президентът Румен Радев е наречен “прост летец” и “тъпанар”, за тъпанари са обявени и по-голяма част от гласуващите. Премиерът пък е бесен, че данъците за автомобилите са вдигнати преди европейските избори. Записът може да си припомните в аудиото и в линка по-долу.

Появи се нов предполагаем запис на Борисов: “Не може да е държавен глава тоя тъпанар!” (аудио)

“Преди около две години, при планирането на бюджет 2019, много пъти сме говорили и спорили с премиера по темата за данъците за автомобилите. Възможно да сме водили подобен разговор по телефона, но аз не си спомням такъв с толкова епитети и толкова цветен. Става въпрос за разговор от преди две години”, каза Дончев.

Той подчерта, че не може да категоричен, защото са минали почти две години, защото такива разговори са се водили през ноември 2018 г.

Радев: решенията на конституционния съд не се коментират, а се изпълняват (видео)

Попитан дали е редно, спрямо политически фигури, да се използват епитетите, които Борисов употребява в записа, вицепремиерът отговори: “Публично такъв разговор не трябва да се води”. Той допълни, че големият въпрос е кой редовно и системно записва премиера. Попитан кой може да стои зад записите, Дончев отговори: Запитайте се кой има интерес от тази работа.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции