<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69773" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 269 са новите с...

Доц. Ангел Кунчев: България се стреми към 2-3 място по заболеваемост в Европа

24 Юли 2020
0 2732

Процентът на положителните проби с коронавирус е сравнително еднакъв – между 4 и 6 процента. Очевидно е, че има тенденция на новооткритите случаи, заяви пред БНТ главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

По думите му, има умора в обществото от налаганите мерки и активно нежелание да се спазват.

269 са новите случаи на коронавирус, още 8 души починаха

“България вече се стреми към 2-3 място по заболеваемост в Европа, след Швеция и Португалия”, акцентира Кунчев. Той уточни, че значителен ръст се наблюдава и на Балканския полуостров като цяло.

Има нарастване на случаите при по-млади хора.

“Ние сме напълно наясно от самото начало, че не можем да спрем разпространението, това е невъзможно при въздушно-капкова инфекция”, каза специалистът.

Главният държавен здравен инспектор посочи, че е важно да няма взривообразно заболяване, както и да пазим рисковите групи.

“Предстояща грипна епидемия може да изтощи здравната система”, предупреди още Кунчев.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Peter Dochev

    24 Юли 2020

    Covid-19 е измама на мошеници за големи пари и тирания и няма нищо общо с медицината, чийто обект винаги е бил болни хора не заразени случаи. Всички заболявания и смъртни случаи, приписвани на Covid-19, са други заболявания, тъй като PCR тестовете не доказват, че този вирус причинява симптомите и диагнозата за болни от Covid-19 е невярна и заблуждаваща.

Покажи всички Скрий

Реакции