<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=73272" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Това нещо е с...

Доц. Ангел Кунчев обяснява как ще се действа в училищата при съмнения за дете с Covid-19 (видео)

11 Септември 2020
0 1557

“От началото на епидемията няма случай на отказ за изследване и човек да е бил глобен. Напротив, проблемът е да осигурим на всички желаещи тестване. Ако говорим за дете в училище и има съмнения за коронавирус, то се изолира временно, така че да няма контакти. След това има изследвания като всеки пациент. Когато има съмнения за случай в организиран колектив (ясла, градина или училище), тестовете ще се плащат от държавата.”

Това заяви пред bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той отговаря на зрителски въпроси относно пандемията от коронавируса и стъпките, които ще се следват през предстоящата учебна година.

“Шлемът е по-подходящ за децата в училище, отколкото маските, тъй като не пречи на дишането. Всичко зависи от това как детето се чувства по-комфортно. За мен шлемът е по-подходящ, защото той не пречи на дишането, ако е удобен, е съвсем лек и детето по-бързо свиква с него”, посочи Кунчев.

Доколкото зависи от мен КПП-та няма да има, защото много пречат на нормалния живот. „Разбира се, ако стане някаква драматична ситуация, увеличи се заболеваемостта десетки пъти, ще се обсъждат всякакви мерки. Такова блокиране, каквото имаше, едва ли ще се случи пак“, отбеляза още той.

Нов ръст на заразените с Covid-19, 163 са случаите за последното денонощие

В момента България е на 19-то място по заболеваемостта в Европа от 31 страни. В Испания заболеваемостта е най-висока. На второ място сме по смъртност на Стария континент.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • NataliyaRasheva

    12 Септември 2020

    Този господин говори пълни глупости.

Реакции