<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67558" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Национален п�...

Доц. Ангел Кунчев: Южното ни Черноморие е чисто от коронавирус

25 Юни 2020
0 2141

Едва 0,95 процента от жителите на Бургаска област са се срещали с коронавирус. Това сочат резултатите от мащабното имунологично изследване в региона, обхванало 2400 човека.

Резултатите обяви на брифинг в морския град главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, цитиран от бТВ.

Доц. Ангел Кунчев: Южното ни Черноморие е чисто от коронавирус

Според него южното ни Черноморие е чисто от коронавирус и туристите могат да се чувстват в безопасност.

Според властта най си е добре на родното море (видео)

Данните от изследването и изводите, че южното Черноморие не е рискова дестинация, ще бъдат преведени на четири езика и ще се изпратят, както на чуждите посланици в България, така и до българските дипломатически мисии зад граница.

Доц. Ангел Кунчев: Южното ни Черноморие е чисто от коронавирус

“Получените резултати от изследванет, ни дават достатъчно голямо основание да не подозираме, че ще има широко разпространение на тази инфекция”, добави деканът на Факултета по медицина към Университета “Асен Златаров” в Бургас доц. Цветан Велинов, който е изготвил дизайна на проучването.

Приказка за принцеса Ангелинка и българския туризъм (видео)

“Очаква ни едно трудно лято и е изключително важно да бъдем дисциплинирани. Вярвам, че всеки един, който работи в сектора, го прави. От утре очакваме първия чартър, който ще пристигне от Амстердам. Оттук нататък предстои да стартира активния летен турстически сезон, за което обявихме, че ще се случи на 1 юли”, посочи министърът на туризма Христина Ангелкова.

“В непрекъснат контакт сме с водещи туроператори – стремим се да покажем, че България и нейното Черноморие са безопасни дестинации и че сме дисциплинирани”, добави още тя.

Източник: бТВ

Снимки: Булфото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции