<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=95468" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Израел разр...

Доц. Кунчев: Вече сме в началото на четвъртата вълна на Covid-19 (видео)

02 Август 2021
0 673

“Вече сме в началото на четвъртата вълна на Covid-19. От една седмица отбелязваме непрекъснат ръст на заразените. За щастие, не с прекалено бърз темп, но е факт, че миналата седмица имаше ден с над 300 заразени. Предполагам, че тази седмица ще минем над 500”. Това заяви доцент Ангел Кунчев пред Нова.

В Израел разработват ваксина срещу COVID-19 под формата на хапче

Доц. Кунчев: Вече сме в началото на четвъртата вълна на Covid-19 (видео)

По думите му е напълно възможно през септември да има по 3000 заразени на ден.

“Колко точно ще бъдат заразените и колко бързо ще дойдат, зависи от много фактори като се започне от процента на имунизацията, където не можем да се похвалим кой знае с какви успехи и минем през спазването на мерките, където още по-малко можем да се похвалим с някакви успехи. За съжаление, можем да очакваме и по-тежки от възможните варианти”, коментира той.

Запитан дали се обмисля локдаун в някаква форма само за неваксинирани, той коментира: “От медицинска гледна точка в това има логика. Имунизираните са много по-защитени от останалите. От чисто социална гледна точка обаче избягвам да правя коментари, защото обществото е много изморено и никак не е склонно да приема нови ограничителни мерки. Предполагам, че всяко едно управление, каквото и да е то, ще се съобрази с този факт”.

Доц. Кунчев би препоръчал нови и тежки ограничения само като крайна мярка, защото натрупаната умора и желание за нормален живот били много силни. “Ако обаче кривата е твърде стръмна, ако имаме 3000-4000 заразени на ден, това не е невъзможно да се случи. Всичко зависи от обстановката”, посочи още Кунчев.

Източник: Нова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции