<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85845" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Костади...

Доц. Кунчев: Всичко е възможно, включително и удължаване на мерките (видео)

22 Март 2021
0 1125

“Всичко е възможно. Няма смисъл предварително да натоварваме хората дали ще удължим тези 10 дни. Нека да видим тенденцията“, заяви в “Тази сутрин” по bTV главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев в отговор на въпроса каква е вероятността да бъдат удължени новите противоепидемични мерки.

Вижте списък с всички ограничения, които влизат в сила от понеделник

“Локдаунът влиза в сила този понеделник, понеже бяхме критикувани, че създаваме много затруднения за бизнеса. Тези няколко дни дадоха възможност за планиране”, обясни главният държавен здравен инспектор.

Що се отнася до това какви цели си оставят здравните власти с новите мерки, Кунчев заяви, че се надява на „начало на понижението на пика или поне да има стациониране на новите случаи“.

„Някои болници са изключително натоварени. При 8660 настанени в болници и 690 в интензивни отделения, натоварването в болниците е много голямо. В някои райони на страната те са почти на предела на възможностите си. Има места с натоварване над 90 – 95%. Никой няма да оставим на улицата, но започват да се затрудняват лечебните заведения и затова трябва да затегнем мерките“, каза Кунчев.

Доц. Кунчев: Може и да не е достатъчно затварянето за 10 дни (видео)

„Хората с други заболявания не се неглижират, тъй като няма човек, който да се нуждае от спешна помощ и да не е бил приет“, допълни главният държавен здравен инспектор.

Бойко Борисов: В България ще е готов завод за ваксини до няколко месеца (видео)

Що се отнася до разработката на българската ваксина в БАН, Кунчев каза: “Песимист съм – и да излезе, и да е качествена няма да има пазар за нея, защото за момента вече има много препарати за имунизация срещу коронавирус, конкуренцията е голяма и дори големи фармацевтични компании се отказват да разработват нови”.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • VP

    24 Март 2021

    Доц. Кунчев, Вие който един де не сте практикували като лекар и сте достатъчно нагъл и нахален- само за да събирате парици и да дочакате спокойна пенсия. За нищо не ставате... Затворихте и театри и галерии -особено малкките, където хора рядко влизат. Ненормалник и подмазвач!

Реакции