<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=86333" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Висок брой но...

Доц. Кунчев: В края на април у нас ще има свободен избор на ваксини (видео)

30 Март 2021
0 414

„В края на април ще има свободен избор на ваксини. По-скоро трябва да работим по мотивацията на гражданите да продължат да искат да се имунизират, за да достигнем тези заветни 70%, които ще ни осигурят спокойствие като общество“. Това каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев при пристигането на новите 51 600 дози от ваксината на Moderna.

„Натискът към болниците в момента е по-голям, но възможността на системата да го поеме е още по-голям. Дори в най-натоварените области откази за прием в болниците няма и те намират начин да се справят“, каза той.

Здравният министър обяви кои мерки ще отпаднат от 1 април (видео)

Като обосновка за разхлабването на мерките след 31 март той обясни, че вече трябва да се взима предвид това, че около 1,5 милиона българи имат имунитет и са защитени.

„Това е все още малко, за да се отрази на епидемичния процес като цяло, но е достатъчно голяма бройка, която да доведе до намаляване на темпа на нарастване, който наблюдаваме. Продължаваме много внимателно да търсим баланса и отваряме това, което не представлява риск“, поясни Ангел Кунчев.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции