<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руският олиг...

Извънреден брифинг: Затягат се мерките в София за минимум две седмици (видео)

16 Март 2021
0 4239

Мисля, че е назрял моментът за национално решение. Основното, което целим, е да избегне възможността за предаване на вируса. За всички вече е ясно, че той се предава по-лесно и на по-малки възрасти. Заповедта трябва да излезе до няколко дни, тя трябва да е с минимален срок от 2 седмици. Това заяви държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев на брифинг преди минути.

Все още цифрите се следят, но вълната е заляла почти цялата страна, обясни той.

Относно случай в Благоевград с починала жена, Кунчев обясни, че все още се прави проучване дали има връзка с ваксинацията.

“Всичко, което проучим на наше ниво, го изпращаме на Европейската агенция по лекарствата, за да се вземе най-точното решение. Когато има случай на нежелана реакция, в зависимост от аутопсията, ние набираме съответните експерти в областта, за да дадат компетентното си мнение, което отнема време. Решението ще е общоевропейско дали може да се използва тази ваксина и от кой момент може да кажем, че е безопасна. Дотогава тя няма да се използва”, поясни той.

В момента се проучват 3-4 случая на прояви на тежки реакции след ваксинация срещу коронавирус, добави още здравният инспектор.

Извънреден брифинг: Затягат се мерките в София за минимум две седмици (видео)

„Ще бъде уточнен броят на клиентите, които могат да влизат в търговските вериги. „Зелените коридори” за възрастните хора няма да отпадат. Утре ще има заседание на Областния щаб на столицата. Ще бъдат разписани мерките и ще стане ясно кога ще влязат в сила. За момента не се предвижда затваряне на паркове и задължителни маски на открито. Следим денонощно данните и реагираме според ситуацията”, каза Данчо Пенчев. 

На брифинга стана ясно, че броят на интензивните легла ще бъде увеличен на 32.

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции