<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82250" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Имунизацион...

Доц. Кунчев към учители, отказали ваксина: В Англия построиха 4 подвижни морги, умират по 1600 души на ден (видео)

22 Януари 2021
0 6768

„Ако искаме да няма повече епидемия и да махнем мерките, трябва да достигнем 70% имунизирани. Науката е доказала, че ако 70-75% от населението е имунизирано, вече епидемия не може да стане. Отделни случаи ще има, но не и масово разболяване“, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в село Бояджик.

Повод за срещата бе отказът на учители да се ваксинират. По заповед на премиера екипи от здравното и образователното министерство се срещнаха с педагози в ямболското село Бояджик. В сградата на училището там се събраха педагози от няколко села, които са извън списъка за ваксиниране.

Експертите им дадоха повече информация дали ваксините са безопасни и как те действат. Главният здравен инспектор обясни, че идеята на срещата не е “да изнесе Ангел Кунчев в село Бояджик медицинска лекция”, а да проведе човешки разговор с всеки един от тях.

14 040 дози от ваксината на Pfizer ще пристигнат следващата седмица (видео)

Той даде пример с Великобритания, където болниците са пълни с болни: “Ако това се върне в България, а опасността е голяма, това, което преживяхме ноември, ще ни се стори приказка.” „Английското правителство взе решение миналата седмица и го направи – построи четири подвижни морги, огромни. Защото умират по 1600 души на ден. Това е истината, а решението вземете вие“, допълни той.

Проф. Балтов: Новият вариант на коронавируса е засечен в „Пирогов“ още преди 2 месеца (видео)

„За целия период не станахме свидетели на война и дано остане така. Но станахме свидетели на нещо, което преобърна света. Вирусът вече тръгна по света и трябва да вземем мерки, които могат да ни помогнат“, каза доц. Кунчев.

Една от тях е именно ваксинирането. „Европа реши да действа като едно пространство, а не като отделни държави и предварително да налее огромни средства в компании, които се заеха да правят ваксини. Тези средства са над 2 милиарда евро. Успяхме да постигнем да имаме достъп до тях и не трябва с лека ръка да пренебрегваме това.

Сърбия единствена в Европа започна да поставя китайската ваксина срещу Covid-19

“В момента на Балканите никой не прави имунизации. Тези, които сме членове на ЕС, започнахме“, обясни Ангел Кунчев.

„Няма здравна система в света, която да е достигнала такова ниво, че някой външен човек да се грижи по-добре за вашето здраве, отколкото самите вие. Мислете вие за вашето здраве“, призова той, допълвайки, че не трябва да вярват на лъжливи твърдения.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции