<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88242" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Удължават из...

Доц. Кунчев: Не е вярно, че се обмисля ваксината срещу Covid-19 да стане задължителна (видео)

27 Април 2021
0 469

Не се обмисля ваксината срещу Covid-19 да стане задължителна, увери главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, цитиран от bTV.

По думите му техническа грешка е довела до появата на подобни информации в медийното пространство. Обсъжда се обаче ваксината срещу варицела да бъде включена към задължителния имунизационен календар.

Задължителната ваксинация е необходима в едно демократично общество, постанови Европейски съд

Противогрипните ваксини тази година ще бъдат срещу щамовете „Виктория“, „Камбоджа“, „Вашингтон“ и „Пукет“, като те ще съдържат по-голямо антигенно състояние заради имунната система на възрастните хора, каза директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

Доц. Кунчев отбеляза още, че през миналата година са били обхванати едва 7% от популацията и това е най-ниският процент в Европа.

Необходимо е да има позитивна мотивация за хората, за да се ваксинират, каза Александър Симидчиев, председател на парламентарата комисия по здравеопазване. Може да се създадат и законодателни рамки, съдържащи позитивна мотивация, добави още той.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции