<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=82560" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Размаха ли Ва...

Доц. Мангъров влиза в политиката, кандидатира се за депутат

27 Януари 2021
0 6476

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров е номиниран за кандидат-депутат от листата на АБВ. Това е обявил председателят на партията Румен Петков, който твърди, че е провел “личен разговор за съгласието му да бъде обявена номинацията”. 

“За нас винаги е много важно да има ярко гражданско участие в едно Народно събрание. В последните мандати това липсва. Когато си имал Благовест Сендов (покойният математик и председател на 37 НС) и след това се радваш на Дани Кирилов, нещата не изглеждат добре в очите на нормалния българин”, казва Румен Петков на пресконференция на партията, цитиран от Булевард България

Доц. Мангъров влиза в политиката, кандидатира се за депутат

Сред останалите предложени кандидат-депутати от АБВ са Антон Коджабашев, Георги Сталев и Цветан Антов (спорт); Камен Семенлийски, Ирена Михайлова, Силвия Лецкова (образование), Александър Стефанов, Руска Стефанова (благоустройство), Любомира Ганчева, Даниел Илчев (икономика), Любомир Халачев, Пламена Заячка (наука); Веселин Плачков (култура). 

Доц. Мангъров влиза в политиката, кандидатира се за депутат

АБВ има само едно участие в Народното събрание (2014-2017), като успя да спечели 4,15%, или малко над 136 000 гласа. На предсрочните парламентарни избори през март 2017, АБВ се яви в коалиция с Движение 21 на Татяна Дончева, но спечели по-малко от 55 000 гласа (1,55%). 

Мангъров ще доказва теориите си като шеф на ковид отделение (видео)

Атанас Мангъров е ръководител на Covid-отделението на Инфекциозна болница в София, като завежда и клиниката по детски болести в лечебното заведение. 

От началото на извънредното положение в България Мангъров твърди, че мерките срещу болестта са несъразмерни на риска от заболяване и се противопоставя на повечето от протоколите за тестване, карантиниране и  предпазване на населението от SARS-Cov2. Част от ярките изказвания на инфекциониста подбрахме във видео, което можете да видите по-горе.

В интервю преди 3 седмици Мангъров твърдеше, че няма планове да влиза в политиката и че не планира да се кандидатира за народен представител на предстоящите избори. 

Доц. Мангъров влиза в политиката, кандидатира се за депутат

“Никой досега не мие правил такива предложения. Това не ми е цел в живота. Не съм част от която и да е политическа партия”, казва той пред “24 часа” на 8 януари. Името му беше спрягано за листите на АБВ още тогава заради серията от публични изяви на Мангъров с ръководството на партията из цялата страна през последните месеци. 

Източник: Булевард България

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции