<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75570" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Д-р Ненков: Да...

Доц. Мангъров е бил гост на заразен тв водещ, но няма да се тества за Covid-19 (видео)

14 Октомври 2020
0 5452

„Ще се изследвам, ако имам симптоми, или ако някой ми нареди да се изследвам“. Това коментира в „Тази сутрин“ по bTV доц. Атанас Мангъров часове, след като водещият от националната телевизия – Георги Любенов, съобщи, че е положителен за коронавирус.

Малко преди това Мангъров е бил гост в предаването му, което веднага повдигна въпросите дали и доцентът не е носител на Covid-19 и кога ще се изследва.

Снимка: Булфото

„Засега няма да си правя тест, защото още ми е рано. При тези инфекции има инкубационен срок в рамките на 14 дни. Все едно една жена е правила секс преди два дни и сега си направи тест за бременност – той няма да бъде положителен, защото е прекалено рано“, посочи Мангъров.

Според него няма смисъл хора без симптоматика да се изследват, защото „това е много добър начин системата да спре и ще влезем в задънена улица“.

По думите му всеки човек в ежедневието си контактува със заразени без да подозира.

Мангъров подкрепи решението си да не се тества и с това, че има пациенти, за които трябва да се грижи.

Той коментира и нарастващия брой заразени от последните дни: „Тази информация не се предатвя правилно – колкото повече тестове се правят, толкова повече тестове се откриват. Истински болните хора с а в интензивните структури. Там те са с един по-малко отколкото вчера“.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции