<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=90940" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тошко Йордан...

Доц. Атанас Мангъров няма да е кандидат за депутат на 11 юли

06 Юни 2021
0 259

Доц. д-р Атанас Мангъров е решил да не се кандидатира за депутат на изборите на 11 юли. Партия АБВ, с която Мангъров се яви на предходните парламентарни избори, в момента участва в коалицията “БСП за България”, пише “Булевард България”.

Вежди Рашидов се оттегля от листите на ГЕРБ

Доц. Атанас Мангъров няма да е кандидат за депутат на 11 юли

“Доц. Мангъров ще участва в кампанията, но няма да се яви като кандидат за народен представител. И вчера съм имал разговор с него. Това е един изключително почтен и професионално подготвен човек, който без колебание е отстоявал многократно професионалното си разбиране по много чувствителни теми за обществото”, каза Румен Петков на пресконференция в неделя. Самият Петков като председател на АБВ няма да се кандидатира за депутат. 

Инфекционистът доц. Мангъров беше най-активният противник на противоепидемичните мерки по време на кризата с коронавирусната пандемия в България. На 4 април той беше водач на две листи на АБВ във Варна и 23 МИР София, но партията остана много под бариерата за парламентарно представителство с по-малко от 15 000 гласа или 0,46% от всички подадени гласове. 

Петков отказа да назове причината, поради която Мангъров няма да се кандидатира на 11 юли, но от думите му се разбра, че нежеланието по-скоро е от страната на доцента, а не на партийните ръководства в коалицията. 

“Не е необходимо да говорим кой кого иска и кой кого не иска. Неслучайно казах, че и вчера сме имали разговор с доц. Мангъров. Преценил е, че сега може да бъде полезен на каузата на АБВ, без непременно да бъде кандидат за народен представител. Мисля, че това прави участието му още по-силно и още по-истинско”, беше коментарът на Петков. 

Във видеото припомняме едно от най-култовите интервюта на доц. Мангъров покрай пандемията.

Източник: “Булевард България”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции