<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=99667" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Инфекциозна ...

Доц. Мангъров отговори на Инфекциозна болница, обвинила го в разпространяване на невярна информация (пост)

14 Септември 2021
0 1674

“Кой всъщност лъже и защо ли лъже така? Последният ваксиниран пациент, който беше лекуван в Инфекциозна болница, почина преди 3 дни в реанимацията на болница “Токуда”, написа във „Фейсбук“ инфекционистът доц. Атанас Мангъров.

„Проф. Червенякова много добре знае, защото за голямо съжаление човекът, когото и двамата познавахме, беше съпруг на нейна близка сътрудничка“, твърди Мангъров.

Той посочва още, че Инфекциозна болница е разполагала преди с реанимация, но вече няма такова отделение. „Заслугата е до голяма степен на Червенякова“, казва Мангъров.

Според него друг пациент, ваксиниран с две дози срещу Covid-19, е лежал повече от 20 дни на кислород, но е бил изписан в началото на седмицата.

Постът му идва в отговор на съобщение на директорът на болницата проф. Татяна Червенякова, че единственият ваксиниран, който е попаднал в Covid-отделението, е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние.

Инфекциозна болница опроверга твърдения на Мангъров: “Нямаме нито един починал ваксиниран пациент!”

„В петък, 10 септември, в отделението за коронавирус е имало 37 пациенти, четирима от тях са изписани. Приетите в отделението са в тежко и средно тежко състояние. В отделението има ваксиниран, но той е придружител на неваксиниран пациент в тежко състояние“, обяснява проф. Червенякова.

В предаването „Тази неделя“ доц. Атанас Мангъров съобщи, че в отделението за коронавирус в Инфекциозна болница има хоспитализирани хора с ваксини срещу Covid-19, както и починали такива.

Източник: FB/Доцент Атанас Мангъров

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции