<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75583" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Айде на безпл...

БСП и ДПС поискаха отстраняването на Цвета Караянчева (видео)

14 Октомври 2020
0 1297

Председателят на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ обяви от кулоарите на парламента внасянето на искане за оставката на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

От ДПС искат оставката на Караянчева заради „нарушения на Конституцията и на законите на страната и конкретни факти на неизпълнение на задълженията“, както и заради „многобройните случаи, уронващи авторитета на институцията председател на Народното събрание“.

Мустафа Карадайъ обясни, че има конкретни сигнали за несъвместимост на членове на различни органи, които повече от година не са внасяни в пленарна зала за разглеждане, като допълни, че такъв сигнал има и за член на ЦИК.

Карадайъ припомни, че решението за исканата оставка е взето миналия месец и оттогава Движението е провело консултации с парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, “Воля” и независимите депутати.

Майките дадоха извънреден брифинг, а БСП и ДПС поискаха оставката на Караянчева (видео)

„Преди около месец обявихме, че започваме консултации с другите ПГ за обсъждане на мотиви за оставката на председателя на НС. В този период, още същата седмица, проведохме срещи и консултации – първо с ГЕРБ, които изразиха съгласие с нашите мотиви“, обяви той.

Снимка: БулФото

96-те подписа под искането за отстраняване на Цвета Караянчева са от парламентарните групи на БСП и ДПС. Социалистите също поискаха оставката на парламентарния шеф.

От трибуната на парламента Корнелия Нинова обяви, че благодарение на Цвета Караянчева премиерът Бойко Борисов не е участвал в парламентарния контрол от 22 ноември м.г. Председателят на парламента посочвала, че премиерът е зает, а той или карал джипа, или правел риалити шоу с министри от пънчета вдън горите тилилейски. Тя каза още, че Караянчева е оправдала Борисов за нецензурно изказване по неин адрес, вместо да поиска оставката на премиера.

БСП критикува председателя на парламента за арогантните думи “Като не ти харесва метрото, ходи пеша, бе”, с което обиждала хората и уронвала престижа на парламента. Социалистите са недоволни още, че Караянчева не придвижвала техни законопроекти.

Видео: bTV Новините

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции