<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77264" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж протести...

ДПС дава последен шанс на ГЕРБ да свали доверието си от Цвета Караянчева

05 Ноември 2020
0 585

Три седмици след като мнозинството отхвърли искането на БСП и ДПС за оставката на Цвета Караянчева като председател на 44-ия парламент, двете партии отново поискаха нейното отстраняване, пише “Дневник”.

Заради нарушени процедури и спиране на микрофона при изказванията им депутати от БСП предложиха Цвета Караянчева да спре да се държи все едно парламентът е “личната ѝ кухня”, а да се оттегли. ДПС пък предупреди ГЕРБ, че има последен шанс да свали доверието си от Караянчева.

БСП и ДПС поискаха отстраняването на Цвета Караянчева (видео)

This image has an empty alt attribute; its file name is ДПС-брифинг-Карадайъ-Тъмб.jpg

В декларация от името на групата лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ отново припомни, че председателят на парламента бездействала по стар сигнал за несъвместимост на длъжности на член на Централната избирателна комисия, избран от депутатите. Той каза, че ГЕРБ има последен шанс да приведе комисията в съответствие на законите, тъй като няма как една изборна комисия с незаконен състав да проведе законни и честни избори. Според него управляващите отсега създават предпоставки за парламентарна криза след изборите.

Мустафа Карадайъ каза още, че ще предупреди международни наблюдатели на изборите, сред които Съвета на Европа, Венецианската комисия и Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, че съставът на изборната комисия е незаконен, а ГЕРБ не иска да го приведе в съответствие.

От лятото ДПС настоява парламентът като работодател на въпросния член на изборната комисия, чието име не споменава, да разгледа сигнала. По неофициална информация той е срещу юриста доц. Таня Йосифова от квотата на “Обединените патриоти” в комисията, която е и ръководител на катедра в УНСС.

Букет „Цвета – хóди пеша, бе, Пекин във Виетнам и други „Цветни“ изрази“ (видео)

А по-горе можете да си припомните видеото на “Господарите” с най-колоритните изяви на Цвета Караянчева.

Източник: “Дневник”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции