<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72586" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Най-новото от...

ДПС поиска оставките и на Бойко Борисов, и на Румен Радев (видео)

02 Септември 2020
0 3498

От ДПС поискаха едновременно оставката и на правителството, и на президента, пише “Дарик”.

От движението настояват за формирането на експертен кабинет – антикризисен, който да организира честни и свободни избори. Премиерът да бъде избран от парламента, е другото предложение на партията, обявено от лидера ѝ Мустафа Карадайъ.

ДПС поиска оставките и на Бойко Борисов, и на Румен Радев (видео)

“Ние от ДПС предлагаме – оставка на правителството час по-скоро, второ – оставка на Румен Радев като президент, заедно с оставката на правителството. Ако иска да се изяви като политик, има време да си регистрира партия и да се яви на избори. За да няма реваншизъм и контрареваншизъм, предложението на ДПС е експертен антикризисен кабинет, който да изпълни посочените като спешни за България в краткосрочен план антикризисни мерки“, каза в декларация от името на групата Карадайъ.

ДПС стопира желанието на ГЕРБ за нова Конституция и Велико Народно събрание (видео)

По думите му войната между институциите е довела до политическа криза.

“Вместо Румен Радев да влезе в ролята на президент, той избра модела на противопоставянето, реваншисткия модел на ГЕРБ. Радев избра политическото противопоставяне и политическата барикада. По този начин ерозира и изпълнителната, и законодателната власт, и съдебната власт. Така ерозира и институцията президент. По Конституция президентът трябва да е обединител, но вместо това ерозира всички институции и органи, държавността”, посочи Карадайъ.

Той разкритикува и ГЕРБ, че са съставили националистическо правителство преди четири години.

“Днес имаме протест, участват хора с различни професии. Забелязва се катарзис и събуждане на гражданско общество. От едната страна на барикадата искат служебен кабинет без ясна визия, от другата страна твърдят, че ще си изпълнят мандата. ДПС четири години повтаря това, което днес го виждаме като факт. Четири години. ДПС призовава основните политически сили да седнат на масата и да се обсъдят приоритетите на държавата. Но това не се случи”, напомни Карадайъ.

Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика, съчетана с конкуренция. ДПС е за спешни решения в името на мира и стабилността“, изтъкна още лидерът на ПГ на движението.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции