<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=100686" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Политиците н...

ДПС са готови да участват в кабинет с ГЕРБ и БСП след изборите (видео)

23 Септември 2021
0 1508

“Какво да правим друго?! Да блъскаме страната в криза?!”

Така зам.-председателят на ДПС и дългогодишен народен представител Йордан Цонев отговори на въпрос на водещите на сутрешния блок на NOVA дали ГЕРБ, БСП и ДПС може да опитат да съставят кабинет след парламентарния вот. А въпросът бе породен от изказването на самия Цонев, че според социологическите проучвания от изминалите дни трите партии получават подкрепа, гарантираща мнозинство от 121 депутата.

Вижте кои са новите лица в политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев (видео)

И в тои контекст Цонев отново подхвана любимата на Движението тема – “политическото инженерство на Иво Прокопиев”. Такъв бил и проектът на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев – “Продължаваме промяната” (ПП). Иван Кръстев бил идеологът, “Прокопиев е логистиката” – заяви Цонев и изброи всички десни партии и коалиции назад във времето, че даже и Бойко Борисов – като примери за този инженеринг.

ДПС са готови да участват в кабинет с ГЕРБ и БСП след изборите (видео)

“Българите, като гласуват за тези двама прекрасни млади хора, които опитват да послъгват, трябва да знаят, че гласуват за същото задкулисие”, направи извода си Цонев по адрес на ПП.

И намеси азбучната книга за рекламния бизнес на Жак Сегела “Холивуд пере най-добре”:  “Там се говори, че създаването на една марка по медиен път после носи много дивиденти”.

На Петков и Василев бе посветена голяма част от интервюто, като както обясняваше “… смятам, че тази модна тенденция – да се разказват бивали и небивали разговори, не е част от сериозната политика”. И случайно Цонев разказа за няколко разговора с двамата ексминистри. Така например след парламентарна комисия с Кирил Петков разменили реплики за “сходните неща”. Цонев го пратил да прочете програмата на ДПС от 2017 г., качена на сайта на партията.

За Пеевски и Магнитски

“Другото, за което си говорим с двамата министри, е лъжите. Това са разделителните линии. Кирил Петков започна като министър с големите кредити, които бил взел Пеевски от ББР”. А после – не можел да докаже твърденията си.

“Ако аз не мога да докажа нещо, редно ли е да говоря за медиите?! Ами да ги държи съмненията за себе си! Аз знаете ли какви съмнения имам за тях двамата, ама ще ги държа за себе си”.

И така по естествен път се стигна до Делян Пеевски, обект на санкции по американския закон “Магнитски”, който ДПС брани в Брюксел, а самият Пеевски обжалва в САЩ.

“ДПС стои зад Пеевски, защото обвинението в корупция е обвинение в престъпление. Обвиненията се доказват в съда. Ние не получихме доказателства.

Божков – 7, Пеевски – 0. Какво реално се случи след санкциите “Магнитски”

Твърдим, че имаме преки и косвени доказателства, че тези разследвания са скалъпени в офиса на Иво Прокопиев заради разследванията в трите му (на Пеевски) медии”, дойде си на думата пак зам.-председателя на Движението.

И после пак разви тезата на партията си как лобисти са подвели американското финансово министерство за вината на бизнесмена и бивш депутат. Но сега ще трябвало да се предоставят доказателства пред съда.

ДПС са готови да участват в кабинет с ГЕРБ и БСП след изборите (видео)

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции