<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39944" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Скандали и ло...

Друг хакер е разбил системата на НАП и се похвалил в чат, твърди адвокатът на Кристиян Бойков (видео)

15 Август 2019
0 2125

ИТ специалист се е похвалил в чат, че е хакнал Националната агенция за приходите. Но този човек не е обвиняемият Кристиян Бойков. Това твърди адвокатът на 20-годишния служител на компанията за киберсигурност TAD Group, цитиран от Offnews.

 

 

ПРОКУРАТУРАТА ПОКАЗА ДОКАЗАТЕЛСТВА ПО ДЕЛОТО СРЕЩУ "ТАД ГРУП", ВИЖТЕ ГИ (СНИМКИ)

 

 

За да потвърди думите си, адв. Любен Казанлиев показа разпечатка от разговор в публичен чат между ИТ специалисти. Казанлиев е убеден, че клиентът му е невинен.

 

 

""

 

 

Според адвоката прокуратурата показва "манипулирани" доказателства.

 

 

ПРОКУРАТУРАТА ПУБЛИКУВА НОВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА СРЕЩУ "ТАД ГРУП", ВИЖТЕ ГИ

 

 

Разпечатката от чата е от 14 април 2019 г. В него един от участниците се хвали, че е хакнал сървър на НАП, чийто адрес е изписал. Посочил е и пътя към конкретната уязвимост.  "Това лице, което се е похвалило, няма нищо общо нито с TAD Group, нито с Кристиян Бойков. В групата били около 50 програмисти и ИТ специалисти, които работят в големи компании", каза още Казанджиев.

 

""

 

 

 

Няколко часа по-късно Кристиян Бойков казва в служебния чат: „Довечера НАП си заминава” – реплика, която прокуратурата оповести публично. Адвокатът коментира, че прокуратурата представя избирателно реплики от чата и ги вади от контекста. Представят се като последователни разговори, а всъщност са водени в различни дни от различни участници.

 

 

По повод тезата, че Кристиян може да стане от обвиняем – свидетел, адвокатът заяви: "Да, може да стане свидетел, но ако въпросът е дали може да сключи сделка с прокуратурата – тя да му свали обвиненията, пък той да свидетелства срещу някое лице или лица, това го има в американските филми, в България не става така. В България невинният си е невинен, виновният си е виновен и си понася наказанието".

 

 

""

 

 

Казанджев коментира и думите на собственика на компанията Иван Тодоров „Ще свалям правителството, хаха“, изтекла от прокуратурата. „Всеки втори български граждани вечер на ракия и салата сваля правителството. Това, че някой го е написал и се е засмял след това в служебен чат, … смятам, че не е сериозно обвинение“, каза още адвокатът.

 

 

КРИСТИЯН БОЙКОВ МОЖЕ ДА СТАНЕ СВИДЕТЕЛ НА ОБВИНЕНИЕТО В АФЕРАТА С НАП (ВИДЕО)

 

 

 

""

 

 

В едно от доказателствата, разпространени от прокуратурата, Кристиян пише в чат: „Който намери IP адреса на новия сървър на НАП, печели една каса бира“, което адвокатът коментира като "изключително интересно". Според него тази реплика е казана на много по-ранна дата в същия чат.

 

 

""

 

 

Тези реплики – така, както са подредени от прокуратурата – не са се случили нито в един и същи чат, нито с едни и същи участници, подчерта той. "Когато подредите едни реплики, извадени от контекста, от различни чатове, е нормално да получите краен резултат, който няма нищо общо с първоначално замисления от този, който ги е писал."

 

 

Източник: Offnews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции