Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Държавата ще събори 17 незаконни строежa на телефонни измамници
Държавата ще събори 17 незаконни строежa на телефонни измамници
12-02-19
добавено
736
прегледа

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е издала заповед за премахване на 17 незаконни имота на телефонни измамници, като един от тях вече е съборен, съобщава lex.bg.

 

От Специализираната прокуратура обясниха, че са възложили на ДНСК проверка на общо 103 имота, собственост на 27 души, обвинени за участие в три престъпни групи за телефонни измами.

 

От ДНСК изпратили доклад, в който се казва, че са проверени всички имоти, които се намират в Горна Оряховица, Ружинци, Арчар, Берковица, Левски и Ветово.

 

От дирекцията съобщават, че два имота са в процес на доброволно премахване, а за други 20 тече процедура по издаване на заповеди за премахване от кметовете на съответните общини.

 

„Забрана за ползване е наложена за 5 обекта. 23 от останалите проверени сгради са в категорията на т.нар. търпими строежи (незаконни, за които липсват строителни книжа, но са вписани в действащите устройствени планове и не подлежат на премахване и на забрана за ползване), други 26 строежа са в процедура по изследване на търпимост“, се казва в доклада на ДНСК.

 

При проверката са били заварени 9 строежа, проверени са били и 3 преместваеми обекта, като един от тях е с документи, а два са незаконни и са в процедура на издаване на заповед за премахване.

 

За незаконните строежи отговорност ще понесат и служители от общинската администрация, срещу които са образувани 11 административнонаказателни производства. Става дума за по трима служители в общините Ружинци, Левски и Ветово, както и още двама в Берковица.

 

 

Източник: lex.bg