<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69457" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гражданско н...

Дядото на бития студент излезе с обръщение към Борисов (видео)

20 Юли 2020
0 5673

Дядото на бития от полицаи студент Евгени Марчев – д-р Димитров от Сандански излезе с обръщение към Борисов след изказването на премиера, че бил комунист и че такива като него не давали “да учиме в Брюксел, Хага, Лондон и където и да било”.

В интервю за Sandanski1 пенсионираният лекар заяви, че “бях изумен, изненадан съм, омерзен съм, отчаян съм дори, че начело на нашата държава има такива хора”. 

С тези думи пенсионираният хирург и дядо на пребития студент в Хага по време на антиправителствените протести Евгени Марчев застана зад исканата оставка на кабинета Борисов-3.

Припомняме, че вчера премиерът за първи път коментира случая на пребития младеж, който беше приет в „Пирогов” след задържане от СДВР на 10 юли, а по-късно доброволно напусна лечебното заведение. В изявлението си от Хага Борисов съжали за проявената от полицията агресия като обясни, че тя никога не е била толерирана от него, но и нарече дядото на Марчев комунист, който преди 10 ноември не давал възможност на младите да учат в чужбина.

Борисов за младите протестиращи: На тяхната възраст ни караха да маршируваме, докато се стелеше радиоактивен прах (видео)

Именно тези дума са провокирали дядото на студента да излезе и да отговори на Борисов. Възрастният човек показа снимка на Марчев като дете и заяви, че от един премиер се изисква много малко морал, но “на вас ви липсва много, много морал”.

“Омерзен съм. Не Ви прави чест да слизате толкова ниско и да правите такива изявления. Комунистът – аз – съм Ви попречил да учите в чужбина…”

Що се отнася до втората част на изречението на Борисов – за комунистите, червените връзки и манифестациите по време на аварията в Чернобил, то пък стана обект на подигравки в социалните мрежи. Причината е проста – по времето на аварията, премиерът е бил на 26 години и не е бил пионер, а преподавател в школата на МВР – самият той член на комунистическата партия. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции