<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80885" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Великобритан...

Д-р Брънзалов: Дори преболедувалите Covid-19 трябва да се ваксинират (видео)

02 Януари 2021
0 490

“Ваксинирането ми мина безпроблемно. Не почувствах никаква болка при поставянето на медикамента. Нямаше и странични реакции. Чувствам се нормално”. Това сподели в предаването „Събуди се” по Нова тв заместник-председателят на Българския лекарски съюз д-р Николай Брънзалов.

По думите му, сега му предстои реимунизация след 21 дни.

Акад. Петрунов: Ваксината е единственият начин да се спасим (видео)

„Всички лекарства, които минават през Европейската комисия по лекарствата, са одобрени и тествани за прилагане върху пациентите. Всички пациенти, които имат прояви на алергични реакции би било добре да се направи един медикаментозен чадър дни преди и дни след поставяне на ваксината. При по-тежките случаи на алергии трябва да се консултират с лекар”, категоричен е медикът.

Хората, които са прекарали Covid-19 са образували антитела, но те не са на достатъчно високо ниво, колкото при поставяне на ваксина.

Проф. Венцислав Мутафчийски се ваксинира: Ние сме във война, но дойде нашето оръжие (видео)

„Тази ваксина се поставя за пръв път на човешката популация и се надявам да се намерят отговорите, които да задоволяват всички нас. Най-приятният отговор ще е, че да, ще ликвидираме коронавируса в световен мащаб”, посочи д-р Брънзалов.

По думите му, ако минимум 70 процента от населението се ваксинира, тогава ще може да се изгради стаден имунитет и да забравим за вируса.  

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции