<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=85359" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "AstraZeneca" със с...

Д-р Брънзалов: Не е редно хора да остават ваксинирани само с една доза AstraZeneca (видео)

13 Март 2021
0 754

„Не мисля, че е редно да остава само една игла. Технологично така е поставено, че трябва да има и бустерна доза”, заяви заместник-председателят на Българския лекарски съюз и член на Националния оперативен щаб д-р Николай Брънзалов в предаването „Събуди се” по NOVA.

„Аз съм убеден, че няма да се намери причинно-следствена връзка между смъртта на жената от Пловдивско и поставянето на ваксината на AstraZeneca. Ако бях нейния личен лекар, след преглед, също бих поставил ваксина”, допълни той.

Д-р Брънзалов заяви, че не е препоръчително втората доза ваксина да бъде с друг продукт като се позова на кратката характеристика на препарата на AstraZeneca. Медикът припомни, че до “бустер дозата” (втората игла – бел. ред.) “има много време и много въпроси ще намерят своите отговори дотогава”.

Извънреден брифинг на здравния министър: Проверява се смъртен случай в Пловдив след имунизация, няма доказана връзка с ваксината (видео)

„От 33 години ваксинирам хора. Като общопрактикуващ лекар, в нашето съсловие годишно поставяме около 1 млн. ваксини. От вчера си задавам въпроса кое вещество може да предизвика такава изява. Нямам отговор. Клиниката, която споменават, е типична за съвсем друг заболявания, а не за постваксинална реакция”, добави Брънзалов.

„Огромен е броят на пациентите, получили тази ваксина. Не само в България, а в световен мащаб. Говорим за милиони хора. Тези случаи, които се съобщават като странични явления, са изключително малко. Не мисля, че са свързани с веществото, което се поставя – въпросната ваксина”, убеден е той.

Източник: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции