<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77775" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Вижте какви н...

Д-р Георги Миндов: Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните случаи (видео)

12 Ноември 2020
0 1768

Заразените с коронавирус са 3-4 пъти повече от обявяваните всекидневно 4-5 хиляди случая. Това каза в предаването “Тази сутрин” по bTV председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари в София д-р Георги Миндов.

По думите му, скоро няма да има PCR тестове с електронни направления от личните лекари, въпреки че бяха обещани от здравните власти до дни.

„Информационно обслужване“ не си пое ангажимента. 6 ноември трябваше да бъдат представени и да заработят. Проблемът е софтуерен, ние сме жертва на програмистите. Хората в момента плащат по 1 милион на ден, защото някой не си е свършил работата в тази държава. Работа, за която му се плаща“, каза д-р Георги Миндов.

Личните лекари ще дават направление за PCR тест при наличието на пет симптома. Вижте какви (видео)

Според него липсва комуникация по отношение на разкритите Covid кабинети в ДКЦ-тата.

„Ако човек отиде там, без да е осъществил контакт с личния си лекар, ще трябва да плати изследването“, поясни той.

По думите му е нужна единна система за цяла София по отношение на тези кабинети. Друг проблем е и че няма лекари, които да работят там. Според него мерките трябва да се затегнат, за да се намалят случаите на коронавирус у нас.

Наръчник на заразения с коронавирус: какво да (не) очаква от здравната инспекция

Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари даде пример с Израел, където за един месец са затворили всичко и драстично случаите са намалели.

Във връзка с думите на доц. Атанас Мангъров да се спре с „телефонната медицина“ и личните лекари да си застанат на мястото и да лекуват, д-р Миндов заяви: „Ние в театъра на Мангъров няма да играем. Разиграва се цирк и се виктимизира едно цяло съсловие, което даде най-много жертви. Ние сме с най-много починали лекари.“

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции