<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75565" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рязък скок на...

Д-р Ненков: Дано не се наложи лекарите да избират кого да лекуват (видео)

14 Октомври 2020
0 1180

Бившият здравен министър доктор Мирослав Ненков представи няколко сценария за развитие на мерките срещу коронавируса в предаването „Здравей, България” по Нова тв.

„Властите имат следните варианти – да кажат, както в Швеция – носете маски, мийте си ръцете, няма ограничения. Вторият е „късият повод”, от който нашите власти се страхуват”, посочи Ненков.

Анестезиологът разкри подробности как протичат грижите за пациентите с тежки случаи на инфекцията.

„При нас достигат хора, които преди всичко са развили белодробните симптоми на болестта. Това са тежко и сериозно болни пациенти, за които е необходимо да бъдат обдишвани с техника. За тях, извън специфичните медикаменти, се прилага обща реанимационна грижа”, разясни той. 

Мирослав Ненков призова хората да потърсят медицинска помощ при забелязването на първия симптом.

„Свикнали сме, когато кихаме, кашляме и имаме температура, да казваме, че това е настинка. Сега обаче ситуацията е малко по-различна. Първо трябва да се отиде при личния лекар”, добави той.

За бившия здравен министър ситуацията около Covid-19 е нова. „В администрацията завоите се взимат много бавно и плавно. Надявам се да не се стигнe дотам, че лекарите да избират кого да лекуват”, посочи Ненков.

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции