<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=63396" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Перничани ве...

Евакуираха жителите на цял квартал на Перник заради скъсана дига на шламохранилище (видео и снимки)

07 Май 2020
0 2634

Скъсала се е дигата на шламохранилището на ТЕЦ “Република” в Перник.

Пред Нова тв кметът на града Станислав Владимиров потвърди за инцидента, като успокои, че няма пострадали хора и къщи.

Евакуирани са всички жители на кв. „Халкас”. 

Евакуираха жителите на цял квартал на Перник заради скъсана дига на шламохранилище (видео и снимки)

В случай, че се стигне до заливане на къщи Владимиров посочи, че евакуираните могат да бъдат настанени в резервни жилища.

Директорът на „Топлофикация-Перник” инж. Любомир Спасов също коментира ситуацията.„Първоначално мислехме, че аварията е вследствие на дъждовната вода, която е преляла над дигата и е отмила част от нея. Сега обаче се убеждаваме, че е имало проблем някъде в дълбочина, който е работил дълго време”, каза той. 

„Извършваме денонощен обход. До 8 часа сутринта нямахме никакви индикации, че нещо може да се случи. Екипите ни запушиха пробива, спряхме теча на вода. Сега възстановяваме целостта на дигата. За момента ситуацията е овладяна”, разясни още Спасов.

Трима министри – Младен Маринов, Емил Караниколов, Емил Димитров и директорът на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” Николай Николов са пристигнали в Перник заради пробива. 

Временно движението от 78-ми км до 86-ти км по път I-6 София – Перник в участъка от п.в. “Марина Бара” до п.в. “Църква” се ограничава поради опасност от наводняване на платното за движение. Въведен е обходен маршрут през гр. Перник. Движението се регулира от “Пътна полиция”.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции