Следва: Радиоактивен...

Евакуираха коледен базар в Берлин, атакуван с камион преди 3 години

22 Декември 2019
0 2053

Коледен базар в Берлин бе опразнен в съботната вечер заради двама подозрителни мъже, предаде Сега. По време на акцията не бяха открити опасни предмети, е съобщила впоследствие полицията, цитирана от ДПА. 

 

Преди три години срещу същия базар в немската столица беше извършен атентат с камион, отнел живота на 12 души. По-късно извършителят, тунизиецът Анис Амри, беше застрелян от италианската полиция. Кадри от базара след инцидента можете да си припомните във видеото горе.

 

КАМИОНЪТ В БЕРЛИН СЕ ВРЯЗАЛ С 60 КМ/Ч В ХОРАТА НА КОЛЕДНИЯ БАЗАР, ВЕЧЕ ИМА ЗАДЪРЖАН ЗА ИНЦИДЕНТА

 

"Вечерта наши колеги откриха двама души, които се държаха подозрително на Брайтшайдплац и ги провериха", добави берлинската полиция в Туитър. Според в. "Билд" двамата мъже са били спрени, след като излезли от базара с подозрително бърз ход. След като проверили имената им, полицаите помислили, че срещу единия е издадена заповед за арест и базарът бил евакуиран като предпазна мярка.

 

По-късно полицаите разбрали, че името на мъжа е подобно на това на човек, срещу когото има издадена заповед за арест, но съвпадението не било пълно, допълва вестникът.

 

 

Източник: Сега

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции