Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Еврокомисията ни призова да ратифицираме Истанбулската конвенция възможно най-скоро
Еврокомисията ни призова да ратифицираме Истанбулската конвенция възможно най-скоро
Вземи EMBED
Loading the video...
03-13-18
добавено
2143
прегледа

Европейската комисия призова страните членки на ЕС, които не са ратифицирали Истанбулската конвенция, да го направят колкото се може по-скоро.

 

Има притеснения, че ратифицирането на Конвенцията ще принуди държавите членки да признаят еднополовите бракове или да дават статут на бежанци на транссексуални или интерсекуални лица. Нека бъда много ясен: целта на Конвенцията е да се бори с насилието срещу жените, няма никаква друга скрита цел, заяви заместник-председателят на ЕК Андрус Ансип по време на дебата в Европейския парламент  в Страсбург тази вечер.

 

Ансип подчерта, че Истанбулската конвенция е провокирала бурни обществени дебати заради грешния превод и грешното тълкуване на термина "джендър".

 

17 страни членки са ратифицирали Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие: Австрия, Белгия, Германия, Дания, Естония, Испания, Италия, Кипър, Малта, Холандия, Полша, Португалия, Румъния, Словения, Финландия, Франция и Швеция.

 

Българското правителство обаче оттегли от Народното събрание законопроекта за ратификация миналата седмица.

 

Източник: Offnews.bg