<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81563" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЕК може да од...

Европа води преговори с Русия за ваксината “Спутник V”

13 Януари 2021
0 311

Европейската агенция по лекарствата води преговори с Русия за ваксината срещу коронавирус “Спутник V”. Това съобщи днес говорител на Европейската комисия, цитиран от Нова тв.

По думите му досега руската страна не е подала документи за осигуряване на достъп на препарата до пазара на ЕС. Миналата година ЕК уточни, че в Съюза ще бъдат допускани само ваксини, произведени в Европа. Комисията отбеляза, че отделните страни членки могат да внасят и други ваксини, но нямат право да ги разпространяват извън своите граници, ако липсва одобрение от Европейската агенция по лекарствата.

Руската ваксина “Спутник V” ще предпазва от Covid-19 за 2 години, твърди разработчикът ѝ

Досега в ЕС са одобрени само ваксините на Pfizer и Moderna, а до края на януари се очаква разрешение и за препарата на AstraZeneka.

Европа води преговори с Русия за ваксината &#8220;Спутник V&#8221;

Руски учен от САЩ критикува руската ваксина “Спутник V”

Говорителите на ЕК добавиха, че на предстоящото следващата седмица заседание на Европейския съвет ще бъде обсъдено предложението на Гърция за въвеждане на европейски удостоверения, с които да се улесни свободата на движение за ваксинираните срещу болестта. Гърция предлага подобни “паспорти” да бъдат използвани за пътниците в гражданските полети. 

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции