<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81997" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Неправомерно...

Европа може да наложи още по-строги мерки срещу коронавируса заради новите щамове

19 Януари 2021
0 863

Заради разпространението на новите щамове на коронавируса, редица страни в Европа може да наложат още по-строги противоепидемични мерки, пише bTV.

В Германия канцлерът Ангела Меркел ще обсъжда с регионалните лидери удължаване на локдауна в страната и препоръките за работа от вкъщи. Обсъжда се и възможността да бъде въведено правило в градския транспорт и магазините да се носят предпазни маски от висок стандарт – FFP2.

Европейски държави удължават срока на противоепидемичните мерки

Случаите на коронавирусната инфекция в Германия постепенно спадат, но не с темповете, на които властите се надяват. В някои от регионите на страната действат вечерни часове, като е вероятно те да станат общонационални.

Европа може да наложи още по-строги мерки срещу коронавируса заради новите щамове

В Австрия локдаунът беше удължен до 8 февруари, а мерките бяха допълнително затегнати. Там също се въвеждат като задължителни предпазните маски от висок клас. Те ще се продават в хранителните магазини на нетна цена, а за бедните в страната ще бъдат осигурявани безплатно. Увеличава се и дистанцията от един на два метра.

Целта на Австрия е да намали заболеваемостта под 50 на 100 000 души население, като в момента тя е 130.

Отвъд океана също се обсъждат новите щамове на вируса. Според източници от Белия дом в последните си часове като президент Доналд Тръмп възнамерява да вдигне рестрикциите за пътуване от и до Европа, които бяха въведени заради коронавируса.

В същото време обаче близки до предстоящия президент на Съединените щати Джо Байдън заявиха, че той ще блокира тази заповед на Тръмп.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции