<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46322" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Европа призова Иран да спазва ядрената сделка, а Ирак – да не гони чуждите войски

06 Януари 2020
0 1300

Германия, Франция и Великобритания призоваха Иран да се откаже от мерките, които противоречат на споразумението за иранската ядрена програма от 2015 г., пише Свободна Европа.

 

Апелът бе отправен в съвместно изявление на германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Еманюел Макрон и британския премиер Борис Джонсън. Това се случва, след като в неделя Иран обяви, че няма да спазва ограниченията в ядрената сделка за обогатяването на уран, количеството на запасите от обогатен уран и изследователската дейност.

 

Решението на Техеран бе в отговор на американската атака в Багдад миналата седмица, при която бе убит ген. Касем Солеймани.

 

В ИРАН ИЗПРАЩАТ ГЕНЕРАЛ СЮЛЕЙМАНИ С ВЪЗГЛАСИ "СМЪРТ ЗА АМЕРИКА"

 

Трите европейски страни освен това подчертават поддръжката си за гарантиране на суверенитета и безопасността на Ирак и привързаността си към продължаването на борбата срещу "Ислямска държава". Те призовават Ирак също да продължи да подкрепя международната коалиция в борбата ѝ срещу "Ислямска държава".

 

Припомняме, че в неделя парламентът на Ирак прие резолюция, която призовава за изтегляне на всички чуждестранни военни от страната.

 

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции