<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81888" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Утре пристиг...

Европейски държави удължават срока на противоепидемичните мерки

17 Януари 2021
0 931

Част от европейските държави ще затегнат противоепидемичните мерки, въведени заради Covid-19 или ще удължат срока им на действие, предава Свободна Европа.

Франция въведе вечерен час 18:00 за цялата страна, заради нарастващия брой смъртни случаи от Covid-19

От събота вечер във Франция е в сила 12-часов вечерен час. Той е от 18 ч. вечерта до 6 ч. сутринта и ще важи най-малко 15 дни, обяви премиерът Жан Кастес.

Снимка: Bloomberg

Броят на починалите във Франция надхвърли 70 000 души.

Междувременно стана ясно, че Италия преустановява полетите до Бразилия, за да предотврати разпространението на новия вариант на вируса.

Австрия ще удължи локдауна, наложен заради Covid-19, поне до 8 февруари, обяви днес правителството, цитирано от Ройтерс. Ограниченията над публичния живот първоначално трябваше да бъдат премахнати на 24 януари, но здравните власти предупредиха, че нивата на заразяване остават твърде високи, за да започне облекчаване на мерките на този етап.

Австрия, която има 8,9 млн. души население, е в третия си локдаун, като само важните магазини са отворени. Страната съобщи за близо 390 000 случая на коронавирус и за 7000 свързани с COVID-19 смъртни случая от началото на пандемията миналата година, посочва Ройтерс.

Същевременно университетските преподаватели във Великобритания заплашиха със стачка, ако бъдат принудени да подновят обучението в условията на пандемията от Covid-19 и липсата на безопасност.

Най-големият профсъюз в сферата на образованието – Профсъюзът на университетите и колежите – заяви, че лекторите няма да подновят обучението „лице в лице“ през сегашната академична година, ако смятат, че това е опасно, при какъвто и да е опит на властите да отворят студентските градчета.

Това става, след като Националният профсъюз на студентите поиска университетите да престанат да вземат такси от студентите и да им предложат отстъпки за наемите при положение, че те не могат да използват жилищата и също заплаши със стачни действия.

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции