<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96116" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ваксината на ...

Един човек зарази 1500 други с коронавирус в Русия

07 Август 2021
0 1779

Един единствен руснак е заразил 1500 души с Covid-19. Информацията разкри пред ТАСС Александър Семьонов, ръководител на клона на Държавния научен център по вирусология и биотехнологии “Вектор”. Това е рекорд за един заразител.

Ваксината на Johnson & Johnson е ефективна срещу Делта варианта на Covid-19, сочи изследване

Един човек зарази 1500 други с коронавирус в Русия

Семьонов обясни, че според статистиката един пациент с коронавирусна инфекция, когато е заразен със стандартния вариант на коронавирус, заразява от двама до трима души, с Делта щам – от пет до шест души, докато свръхзаразителят може да инфектира много повече от средния брой.

“Всички ние разбираме, че коронавирусната инфекция се разпространява по въздушно-капков път, тоест разпространява се максимално чрез социални контакти. Ако човек не спазва социална дистанция, не носи маска, особено ако не се чувства много добре, пътува в метрото, ходи на работа, прегръща се и се целува с всички, той има шанса да стане супер-разпространител и да зарази огромен брой хора. Неспазването му на нормите на социално дистанциране създава възможности за супер-разпространение на инфекцията”, категоричен е експертът.

Източник: Днес

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции