Следва: Навършват се ...

Една година след смъртта на Милен Цветков делото за убийството му все още е на първа инстанция (Коментарът на “Господарите”)

19 Април 2021
0 1634

На 19 април се навършва една тъжна година от смъртта на Милен Цветков. Журналистът загина при ужасяващ пътен инцидент навръх Великден 2020 година. Тогава Милен беше блъснат от пиян и дрогиран шофьор на кръстовището на бул. „Черни връх“, а всички ние останахме потресени и съкрушени от асбурдния и с нищо непредизвикан начин, по който си замина.

Милен Цветков загина при тежка катастрофа в София

Цяла година след трагедията обаче делото за смъртта му още не е приключило дори на първа инстанция.

Нелепата му смърт беше шамар, който ни зашлеви най-неочаквано точно на един от най-светлите християнски празници. Сякаш за да ни напомни, че за проблемите, разяждащи това общество, няма делник и празник.

Без значение дали убиецът ще получи справедливо възмездие или адвокатите му все пак ще измислят начин да го измъкнат – Милен определено няма да се върне. Точно както няма да се върнат безбройните жертви на тази касапница, която сами си причиняваме по пътищата. Защото когато нещо такова се случи с хора като Милен, всеки от нас се замисля, обещава си да внимава повече, да се оглежда, да не минава на червено, да бъде по-толерантен към останалите шофьори, да пази пешеходците – но всичко това… за три дни.

А после с години се точат дела и често дори няма наказани.

Не, че наказанието ще ни върне Милен. Но може все пак да накара следващият подпийнал и дрогран младеж да се замисли, преди да се качи зад волана.

Дано…

Светла ти памет, Милене! Липсваш ни…

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции