<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42951" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Леонардно Ди ...

Екоактивистка призова да ядем бебета, за да спасим планетата (видео и снимки)

03 Декември 2019
0 15185

Млада екоактивистка излезе с лозунг: „трябва да започнем да ядем бебета сега!” по време на среща с депутата от Демократическата партия в американския конгрес Александрия Окасио-Кортес, пише The Sun.

 

 

""

 

 

Към края на сесията от въпроси и отговори видимо превъзбуденото момиче поиска незабавни мерки за справяне с климатичната криза. Тя благодари на Окасио-Кортес за изявената подкрепа към екологичната кауза, но обяви, че тя не е достатъчна. В подкрепа на думите си жената свали връхната си дреха и показа тениска, на която бе изписано „Спаси планетата, изяж децата!” Тя обясни налудничавото си твърдение така: "Дори да бомбардираме Русия, все още ще има твърде много хора!" И продължи: "Трябва да се отървем от бебетата, те са големият проблем! Ако просто спрем да раждаме деца, това не е достатъчно! Трябва да започнем да ядем бебетата! Това е много сериозен въпрос."

 

В изказването си активистката се позова на думи на шведския учен Магнус Сьодерлунд, казани в телевизионно интервю по-рано тази година, че хората трябва да започнат да ядат мъртви човешки тела. Самият той обясни след това, че твърдението му е било по-скоро теоретично и е демонстрирало спешността и крайността на мерките, които човечеството трябва да предприеме, за да спаси планетата. Еко-фанатичката обаче обяви в залата, че дори подобна крайна мярка няма да бъде достатъчна. Окасио-Кортес спокойно ѝ отговори, че необходимите стъпки, които трябва да се извършат, за щастие няма нужда да бъдат чак толкова радикални и никога не бива да губим надежда.

 

 

""

 

 

Александрия Окасио-Кортес стана най-младата жена в Конгреса след междинните избори в САЩ през 2018 година. Нейно е изказването, че светът ще приключи след 12 години, ако темата за климатичните промени продължи да се игнорира.

 

 

 

Видео: The Sun

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции