Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Екопротест пред парламента: Инвестициите или природата са по-важни? (видео и снимки)
Екопротест пред парламента: Инвестициите или природата са по-важни? (видео и снимки)
У нас Вземи EMBED
Loading the video...
02-13-20
добавено
747
прегледа

Екологични организации протестират пред парламента, където по предложение на „обединени патриоти” днес депутатите гласуват поправки в Закона за водите, които предвиждат водноелектрическите централи с разрешителни за ползване преди 9 август 2010 година, да не попадат под забраните за нови ВЕЦ в обявени зони от мрежата "Натура 2000".

 

 

 

 

"На България са нужни живи реки, а не лобистки закони в интерес на шепа бизнесмени", обръщат се протестиращите към преминаващите депутати.

 

Според протестиращите с разрешението за строеж на водни електроцентрали в защитени зони ще се стигне и до нови водни кризи, защото водата отива във ВЕЦ-овете, а не при хората.

 

 

 

 

Според заместник-председателя на парламента Валери Симеонов в страната ни има твърде много защитени територии, а ВЕЦ-овете не трябва да бъдат спирани защото в тях се инвестират големи средства. Тази своя теза той сподели по време на гостуването си в БНТ преди дни, когато успя да обвини в корупция без никакви доказателства журналисти от bTV, както и да нарече екоорганизациите "рекетьори" (припомнете си първата ситуация от следващия линк, а втората - от видеото горе).

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ОБВИНИ В КОРУПЦИЯ... АНТОН ХЕКИМЯН И ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ (ВИДЕО)

 

Отдавна знаем отношението на депутата към горите на Пирин и лобирането му за построяване на втори лифт в Банско, а наскоро арестувания и уволнен за водната криза в Перник министър на околната среда и водите Нено Димов, беше излъчен именно от коалицията „Обединени патриоти”.

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ КЪМ ЗЕЛЕНИТЕ: РЕКЕТЬОРИ (ВИДЕО)

 

Интересно каква ли част от защитените територии на България би бетонирал Валери Симеонов  с цел „инвестиции”?

 

 

 

 

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ И ИЗКУСТВОТО ДА НАСТРОИШ ВСИЧКИ СРЕЩУ СЕБЕ СИ (КОМЕНТАРЪТ НА "ГОСПОДАРИТЕ")