<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=68058" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Младоженец в ...

Експериментална ваксина срещу Covid-19 създава три пъти повече антитела от на преболедувал

02 Юли 2020
0 3653

Експерименталната коронавирусна ваксина, която се тества от Pfizer Inc и нейния германски партньор BioNTech, показва обнадеждаващи ранни резултати, съобщиха от компаниите в прессъобщение, цитирано от Daily Mail.

В проучването са участвали 45 души, които са получили ниска, средна или висока доза от ваксината, както и такива, третирани с плацебо. Доброволците, които получили ниска или средна доза, имат имунен отговор в диапазона, който се очаква да бъдат защитени, в сравнение с оцелелите след COVID-19.

Експериментална ваксина срещу Covid-19  създава три пъти повече антитела от на преболедувал

Резултатите са изпратени за публикуване в научно списание, но все още не са подложени на проверка.

Кандидатът за ваксина от Pfizer and Biotech използва част от генетичния код на патогена, за да накара тялото да разпознае коронавируса и да го атакува, ако човек се зарази. Имунизацията генерира не само антитела срещу вируса, но конкретно неутрализиращи антитела, което означава, че те спират вируса да инфектира човешките клетки.

Три ваксини срещу COVID-19 се готвят за финалния етап на изпитанията

След новината за предварителните резултати, акциите на Pfizer се повишиха с 4% в сряда. Американският фармацевтичен гигант се надява да започне мащабно изпитване на медикамента това лято.

Очаква се редица фармацевтични компании да започнат изпитвания върху хора по-късно това лято, включително Johnson & Johnson, Merck и Sanofi.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции