<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46253" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Астронавткат...

Експерт по антики отпи урина, след като я сбърка с вино от 19 век (видео и снимки)

30 Декември 2019
0 24647

Специалист по антикварни находки отпил 180-годишна урина, след като я сметнал за реколта вино, пише LadBible.

 

 

С помощта на спринцовка експертът Анди Макконъл извлякъл от бутилката проба, за да дегустира предполагаемото вино от 19 век.

 

 

""

 

 

Бутилката била донесена през 2016 г. oт мъж на име Джон, който я открил под прага на дома си в Корнуол, Англия. Желанието на Джон било експертът само да установи предполагаемата възраст на шишето, но Анди настоял да изтегли проба от течността вътре. 

 


 

Анди, специалист по стъкло, датирал бутилката около 1800 г. и добавил, че нерядко в такива шишета се намира запазено оригиналното съдържание.  

 

 

""

 

След като изтеглил със спринцовката част от течността, за да я сипе в чаша, Анди коментирал: "Много е кафява …" и добавил: "Мисля, че е Порто… или червено вино!"

 

 

Три години по-късно в неделното предаване Antiques Roadshow водещата Фиона Брус разкрива на Анди какво точно е изпил. 

 

 

 „Вътре бяха тези месингови пирони, всички те датират от края на 40-те години на 19 век, а течността е урина, смесена с малко алкохол и човешки косми.“

 

 

Оказало се, че в прага на къщата на Джон било заровено не вино на 180 години, а магьосническо биле или талисман срещу вещици, уроки и нещастие в дома. 

 

 

""

 

 

Анди запазил самообладание пред вестта и кротко добавил: „Беше твърде добра възможност да опитам нещо наистина старо, за да мога да ѝ устоя.” 

 

 

 

 

Източник: LadBible

Видео: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции