Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Експерт: Прокуратурата е на път да почерни живота на заподозрения в тероризъм
Експерт: Прокуратурата е на път да почерни живота на заподозрения в тероризъм
gospodari.com
06-10-19
добавено
4525
прегледа

Прокуратурата е на път да почерни живота на 16-годишното момче, заподозряно във връзки с Ислямска държава. Това заяви председателят на Центъра за балкански и черноморски изследвания Алекс Алексиев.

 

Данните бяха изнесени на пресконференция през уикенда. Според разследващите младежът е влязъл в контакт с вербовчик от терористичната групировка и получавал инструкции как да сглоби бомба. Частите й са открити при обиски.

 

"Няма категорични данни за това. Трябва да се изчака и да се проверят фактите", заяви Алексиев.

 

Той припомни, че не друг, а семейството на младежа е подало сигнал до разследващите за промененото му поведение. Алексиев разкритикува, че е оповестила данни преди да са категорично потвърдени.

 

"Преди да се направи разследване и преди да се разбере дали има дим, ако не огън, не бива да се разгласява случая. Какво бъдеще има това момче, като е очернено за цял живот?! Принцип в Европа и САЩ е преди да има доказателства за нещо, да не се оповестява", заяви той.

 

Източник: Frognews