Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Електронна цигара избухна и уби човек. Колко опасни са тези устройства?
Електронна цигара избухна и уби човек. Колко опасни са тези устройства?
По света
02-06-19
добавено
8195
прегледа

Електронна цигара избухна и уби 24-годишен мъж на име Уилям Браун в Тексас миналата седмица, съобщи CBS DFW, подчертавайки продължаващата липса на стандарти за безопасност на електронните цигари.

 

 

 

Счупените фрагменти пронизаха кръвоносен съд във врата на Браун и той издъхна в болница от инсулт на 29 януари. Смъртта му е тъжно напомняне, че бизнесът с електронните цигари все още е до голяма степен нерегулиран. 

 

 

Устройството експлодира на паркинга пред магазин, наречен Smoke & Vape DZ. В момента представители на магазина и фирмата производител се разпитват по случая.

 

 

Преди година американски учени публикуваха цялостен преглед на последиците за общественото здраве от електронните цигари - включително опасността от избухване. Американската противопожарна администрация също следи и е отчела 195 медийни съобщения за такива взривове между 2009 и 2016 г. 

 

 

Администрацията по храните и лекарствата сега работи по стандартите за безопасност.

 

Източник: The Verge