<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81820" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пополина Вок...

Мисията Невъзможна: Как се издават инвалидни винетки и пропуски за паркиране (РЕПОРТАЖ)

15 Януари 2021
0 8252

Скъпи приятели, България похарчи 2 милиарда лева за Електронно управление. Във времена на пандемия обаче се оказа, че електронното управление е по-скоро телефонно, а една от най-трудните мисии е инвалид да получи винетка или стикер за паркиране.

Нашият репортер Виктория Симеонова се опита да проследи пътя, който изминават хората с увреждания, опитващи да получат винетка. След като от БГ ТОЛ я пренасочиха към дирекция „Социално подпомагане“, а оттам до друг служител на същата агенция, стана ясно, че в секция „Коронавирус“ на сайта на Агенцията все пак има формуляр за попълване и адрес за изпращане. Как обаче обикновен потребител с неособено добра компютърна грамотност да се справи с търсенето на този вариант, е мистерия.

Да си платиш глобата от БГТОЛ – мисия-невъзможна (РЕПОРТАЖ)

Издаването на инвалидни стикери за паркиране пък е още по-сложно. След като от Центъра за градска мобилност ни пренасочиха към дирекция „Социално подпомагане“, а оттам към бюро „Социални услуги“, в крайна сметка стигнахме до отговор на въпроса дали изобщо е възможно издаването на стикери за паркиране онлайн – не и ако нямаш електронен подпис. А колко инвалиди разполагат с електронни подписи, не е ясно.

И така след 2 милиарда похарчени за електронно управление, електронните услуги у нас са сложен алгоритъм, успяващ да откаже и най-големите ентусиасти да го решат. Нямаме търпение да се наредим на опашка за електронно гласуване, след като изпратим по пощенски гълъб заявление, заверено при нотариус, за участие в изборния процес.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Samuil Hamchev

    15 Януари 2021

    "Квантовата физика не е толкова трудна" Квантовата физика:

Реакции