Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Елена Йончева: Мълчанието на премиера за Банов е част от омертата
Елена Йончева: Мълчанието на премиера за Банов е част от омертата
02-08-19
добавено
1530
прегледа

Мълчанието на премиера Бойко Борисов по случая "Ало, Банов съм", компрометиращ министъра на културата Боил Банов, е част от омертата. Това твърди журналистът и депутат от БСП Елена Йончева.

 

 

Ето какво заяви тя:

"Корупционният скандал "Ало, Банов съм" отекна с ново съдебно решение. Министерство на културата изгуби отново делото за неустойка на "Ларгото". Изводът на съда е, че обектът е бил предаден в срок, поради което изпълнителят не дължи неустойка на Министерство на културата".

 

 

По думите на Йончева, премиерът е отказал да вземе отношение, че негов министър е давал указания за подправяне на документи.

 

 

И добави: "Министерството губи пари на гражданите, а на Борисов му е все едно. Борисов отказва да поеме политическа отговорност/ Вместо това той казва: "Няма да ме вкарате в това". Това е министърът, който Борисов сам си е избрал. Това е неговият министерски съвет, за който той носи отговорности".

 

 

Припомняме, че Министерството на културата загуби и на втора инстанция делото за неустойка за Ларгото.

 

 

Неговото ръководство поиска от изпълнителя 750 000 лева заради забавянето на обекта. Софийският апелативен съд обаче потвърди изцяло постановеното от долната инстанция.

 

Източник: dir.bg