Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Емблематични паметници в София осъмнаха с протестни табелки и противогази (ВИДЕО)
Емблематични паметници в София осъмнаха с протестни табелки и противогази (ВИДЕО)
gospodari.com Вземи EMBED
Loading the video...
31.01.17
добавено
5322
прегледа

Емблематични паметници в София осъмнаха с табелки и противогази с протестни в знак на протест срещу замърсения въздух в София. Публикуваме текста на организаторите в социалната мрежа без редакция.

 

"Столичната община предупреждава: Дишането сериозно вреди на вашето здраве" - това е само едно от посланията, които тази сутрин нашият екип заедно с артиста Ивайло Христов закачи на някои от най-знаковите паметници в София. Целта ни е отново да насочим вниманието към опасния проблем със замърсяването, чиито жертви са над 700 души годишно само в столицата. През изминалия уикенд, фините прахови частици достигнаха отново пикови стойности от над 400μg/m3, а Общината си прави оглушки.

 

Настояваме цялата администрация и лично кметът Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova да се ангажират с проблема и да предприемат бързи, конкретни и категорични действия. Очакваме Столичната община да изиска от държавата промени в данъчната система, позволяващи на общините да поощряват икономичните и по-малко замърсяващите автомобили; тотална приоритизация и модернизация на градския транспорт, както и неговото безплатно ползване в дните с пиково замърсяване. Също така настояваме за поетапно превръщане на центъра в пешеходна зона, за повече велоалеи, преомисляне на политиката за енергийни помощи и много по-често миене на улиците, включително и вътрешнокварталните.

 

Г-жо кмет, досегашните "мерки", които предприемате очевидно са проформа и без някакви #ВидимиРезултати. Вие и Вашата безпомощна администрация сте лично отговорни и за жертвите на замърсяването и за влошеното качество на живот в София. Престанете да игнорирате проблема и да се оправдавате по медиите, едва когато някой журналист ви притисне. Време е за действие сега, защото утре може и да е късно.