<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72494" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Руски военен ...

Емилиян Гебрев: Симптомите на Навални съвпадат с тези от моето отравяне (видео)

01 Септември 2020
0 449

Симптомите на Алексей Навални, по описание в медиите, съвпадат със симптомите от моето отравяне, заяви пред bTV Емилиян Гебрев.

Оръжейният бизнесмен е категоричен, че заключенията на берлинската болница „Шарите“ за случилото се с Навални са меродавни и той е отровен.

За Гебрев все още остава загадка как е бил отровен, но по неговите думи случаят му е „парадоксален“, тъй като пострадалите при другите подобни инциденти като този със Скрипал в Солсбъри и с Навални, засегнатите са по-малко на брой, а в България са трима. Дали случаите са идентични, Гебрев не може да каже, но „са сходни и със сходни резултати“.

Германия проверява “българска следа” в отравянето на Навални (видео)

Емилиян Гебрев: Симптомите на Навални съвпадат с тези от моето отравяне (видео)

Гебрев не пожела да изпада в подробности за случилото се с него, за да не травмира зрителите, но сподели, че когато е бил отровен, „изгубваш всичко пред себе си и всичко става черно“, след което е бил в кома за няколко дни.

Отровата в неговия случай е почти разкодирана от една световноизвестна финландска лаборатория, с изключение на едно вещество, което все още остава неизвестно.

Гебрев отбеляза, че нашата страна е пропуснала да се обърне към световна организация за защита от химическите оръжия, но до ден-днешен те не се обръщат към тези експерти.

По неговите думи обвинението не прави нищо, за да разкрие кой е поръчителят на покушението срещу него, защото ще се стигне до доста високи властови нива. Бизнесменът съобщи, че прокуратурата отново е прекратила “поредното трето разследване” на неговия случай.

Прокуратурата разкри имената на обвиняемите за опита за убийство на Емилиян Гебрев

Според Гебрев версията, че покушението срещу него е извършено заради оръжеен износ за Украйна е несъстоятелно, защото това означава, че семействата на негови „колеги от Полша и Чехия трябва да бъдат избити до 20 коляно“.

Той смята, че умишлено се пренебрегва възможна връзка между покушението срещу него и въпросът за завод „Дунарит“.

Видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции