Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Ердоган: Провалят се преговорите с Русия, действаме според нашия план
Ердоган: Провалят се преговорите с Русия, действаме според нашия план
По света
10-20-19
добавено
5302
прегледа

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че част от зоната за сигурност, определена от Анкара, е под контрола на правителствените сирийски сили и ако преговорите с Русия се провалят, страната ще приложи собствения си план за региона. Това предаде агенция Ahval, съобщава Сега.

 

В Сирия има примирие, но боевете продължават

 

Ердоган ще се срещне с руския президент Владимир Путин на 22 октомври. Точно тогава ще приключи договореното между Анкара и САЩ 5-дневно прекратяване на военните действия в Северна Сирия, в което се очакваше подкрепяните от Вашингтон кюрдски сили да се изтеглят от зоната за сигурност.

 

„Периодът ще приключи във вторник вечерта. Знаем какво казахме, какво искаме. Ако е свършено правилно - добре, ако не - ще започнем (операцията) наново - е казал Ердоган. - Има сили на (сирийския режим) под защитата на Русия в една част от зоната за сигурност. Ще се срещнем с Путин. Ако не се разберем, ще приложим нашия план“.

 

Кои са кюрдите и защо нямат собствена държава?

 

По-рано Ердоган предупреди, че ако кюрдските сили не се изтеглят от Северна Сирия, операцията ще продължи.

 

Източник: Сега