<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41543" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Боби Михайло...

Ердоган ще се срещне с Путин другата седмица

17 Октомври 2019
0 689

Турският президент Реджеп Таийп Ердоган ще посети Русия на 22 октомври, за да се срещне с руския си колега Владимир Путин, предаде Al Jazeera.

 

ЕРДОГАН ОБЯВИ ПУТИН ЗА СВОЙ ПРИЯТЕЛ

 

 

 

""

 

 

Срещата ще бъде в курортния град Сочи, а след нея Ердоган ще се върне още същия ден в Турция. Путин e поканил турския президент в телефонен разговор във вторник.

 

КАК ДЕЙСТВИЯТА НА ТУРЦИЯ МОГАТ ОТНОВО ДА ПРЕКРОЯТ КАРТАТА НА СИРИЯ

 

 

""

 

 

Срещата идва седмица след като Турция започна военно настъпление в североизточната част на Сирия срещу кюрдските Сили за защита на народа. Тези милиции са подкрепяни от западните страни, но са смятани за терористи от Анкара.

 

ПУТИН ПОДКРЕПИ ЕРДОГАН, ДЕЛЕГАЦИИТЕ ИМ СИ РАЗМЕНЯТ ШЕГИЧКИ

 

 

""

 

 

Чувствайки се изоставени от САЩ след изтеглянето на американските части от зоната, в която нахлу Турция, кюрдите сключиха споразумение с режима в Дамаск с подкрепата на Москва, което доведе до разполагането на сирийски войски в северната част на страната.

 

Предишната среща на Путин и Ердоган беше през август, когато руският президент почерпи турския си колега със сладолед. Кадри от срещата можете да видите във видеото горе. Ердоган попита дали Путин ще плати и за него. Путин отговаря, че ще плаща, след като турският президент му е гост. Дали този път двамата лидери няма да се "почерпят" с нови територии в Близкия Изток и кой "ще плати сметката" за поредната война в Сирия предстои да разберем. 

 

 

Източник: Al Jazeera

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции