<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84857" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ваксинираха ...

ЕС започва оценка за достъп до пазара на руската ваксина срещу Covid-19

04 Март 2021
0 94

Европейската агенция по лекарствата съобщи, че започва оценка на руската ваксина срещу Covid-19 “Спутник V”, свързана с осигуряване на достъп до пазара на ЕС, пише Нова тв.

Искането за тази оценка е подадено от дружество, установено в Германия (R-Pharm Germany GmbH). Агенцията отбелязва, че вече е установено действието на препарата за изграждане на защита срещу новата болест. Допълва се, че руската ваксина ще премине оценка по показателите, приложени и за останалите подобни препарати, и свързани с безопасността и качеството.

Телевизията на БСП клейми ваксината на “AstraZeneca”, докато Нинова лобира за “СпутникV” (видео)

Според съобщението новата оценка е пряко свързана с осигуряване на последващ достъп до пазара на ЕС. Уточнява се, че засега официално искане за пазарен достъп на руската ваксина не е внесено.

ЕС започва оценка за достъп до пазара на руската ваксина срещу Covid-19

Европейската комисия, която има последната дума по предоставянето на достъп до пазара, бе посочила, че ще одобрява само ваксини, произвеждани в ЕС. Според агенцията засега не може да се посочи колко време ще бъде необходимо за проверката на руската ваксина. Очаква се сроковете да бъдат съкратени заради установените вече качества на руския препарат.

Източник: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции